top of page

Review in Dutch today!Here is the first review in Dutch of Magdalena's new album from Paraty Label Discographique. De in Polen geboren, thans voornamelijk in de V.S. werkzame pianiste Magdalena Baczewska keert hier in de geest terug naar haar vaderland tijdens een recital waarin ze aardig gevonden werken van Chopin en Szymanowski in deels hetzelfde genre met elkaar afwisselt. Als hoge verwachtingen wekkend begin koos ze een veelbelovend gespeelde Prélude van Chopin. In diens derde Ballade merkt de luisteraar meteen haar geconcentreerd geuite verbeeldingskracht en spontaniteit. De Mazurka’s krijgen een aristocratisch karakter dat ze van pretentieloosheid bevrijdt en na een mooie langzame inleiding klinkt de Grande polonaise trots, heroïsch. Vergelijkbare adjectieven gelden voor de Szymanowski items. Daarin wordt wel duidelijk dat diens drie van de twintig Mazurka’s uit een andere tijd stammen (1925). Ze behoren tot zijn late en beste werken en klinken hier terecht verinnerlijkt met een zweem van geheimzinnigheid. Mooi is daardoor het contrast met de vlotte, frisse negen Préludes uit 1900. Zo ontstond een op hoog niveau uitgevoerd boeiend geheel.

http://www.quadrevisie.nl/jandekruijff/

#NewSchoolAlumni #NewSchool #ManhattanSchoolofMusic #NewYorkCity #MagdalenaSternBaczewska #MagdalenaBaczewska #Magda #Magdalena #Pianist

bottom of page